Boskoop.TV
uw kijk op Boskoop!
BOSKOOP.TV pagina's:
alle Boskoopse LINKS | Landkaarten Boskoop | > 110 ansichtkaarten | verkiezingen |
ZOEKPLAATJES | foto's Boskoop | foto's Evenementen | (oud) NIEUWS | HISTORIE |
Huizen van Boskoop | Boskoops (kwekers)woordenboek | LinkedIn Boskoop | Archief

Rommelmarkt 11 oktober  bij Bethel aan de Boomgaard
Zaterdag 11 oktober houdt Christengemeente Bethel vanaf 10 uur een grote rommelmarkt in haar gebouw aan de Boomgaard in Boskoop. De opbrengst is bestemd voor een nieuw of vernieuwd kerkgebouw.

Naast allerhande fraaie en bijzondere tweedehands artikelen en kleding, worden ook koffie/thee met heerlijke eigen gebakken koek en cake en uit snacks uit de frituur verkocht. De toegang is gratis en er is kinderopvang. De rommelmarkt duurt tot 16 uur.

Christengemeente Bethel is al geruime tijd op zoek naar mogelijkheden voor een ruimer en beter onderkomen. Het huidige pand is aan groot onderhoud toe; het alternatief is verhuizing naar een ander gebouw. Een concrete locatie daarvoor is er momenteel niet. In de afgelopen jaren zijn diverse plannen niet doorgegaan. Het bouwfonds van de kerk is intussen iets gegroeid, maar is zeker nog niet toereikend.

Behalve door massaal naar de rommelmarkt te komen en ook anderen hierop te attenderen, kan het publiek helpen dit spaarproject te steunen door spullen af te geven. Wie nog overtollige zaken heeft liggen kan die in de gehele week van 6 oktober aanbieden bij het kerkgebouw aan de Boomgaard 21: op maandag tot en met woensdag van 18.00 tot 21.00 uur en op donderdag en vrijdag de hele dag van 9 tot 9. Erg welkom zijn onder meer schone en gave kleding (liefst winterkleding), kinderspeelgoed, huisraad, elektronica, computers, gereedschap, stereoapparatuur, curiosa, fietsen, kleinmeubelen enz. Voor grote meubelen, zoals bankstellen en bergmeubels, is helaas geen plaats. 


Boomkwekerijmuseum: Jubileum wisseltentoonstelling 17 jan t/m 15 feb
Het Boomkwekerijmuseum viert in 2014 haar 40-jarig bestaan. Tegelijkertijd bestaat ook de afdeling van Groei en Bloei Boskoop 140 jaar. Deze jubilea worden gezamenlijk gevierd met een duo-wisseltentoonstelling.

Bij twee exposities horen ook twee verschillende namen. Het Boomkwekerijmuseum heeft gekozen voor ‘Van stoffige zolder tot museaal centrum voor groen cultuur’ en de expositie van Groei en Bloei heeft als titel ‘Van kwekersclub tot vereniging van tuinliefhebbers’.

Naast tal van historische boomkwekerijobjecten, foto’s en filmmateriaal presenteert Groei en Bloei een speciale tentoonstelling over zaden met de veelzeggende titel: ‘Het zaad anders bekeken’. In de tent achter het museum zijn circa zestig echte planten te zien. Aandachttrekkend zijn daarbij de bekende, maar ook de minder bekende Hamamelissoorten (Toverhazelaar)


Boomkwekerijmuseum: Expositie Historische Vereniging Boskoop 27 feb t/m
31 mei
De Historische vereniging Boskoop presenteert de expositie ‘De paktijd zoals het vroeger was’. Deze tentoonstelling geeft een duidelijk beeld van wat vroeger de drukste periode in het jaar was in de boomkwekerij.

Menig Boskoper weet nog van de volle pakloodsen en veel planten die over de weg en per schouw werden vervoerd. Dat alles gebeurde een relatief kort tijdsbestek, de paktijd. Het waren lange dagen en avonden voor de kwekers en hun personeel, dat wel hard moest werken maar tegelijk ook een extra centje verdiende aan het overwerk.

Toegangsprijs € 4,00 Museumkaarthouders, Vrienden van het museum en Groei en Bloei pashouders hebben gratis toegang.

In de tentoonstellingsperiode is er iedere dinsdagmiddag een speciale rondleiding die om 14.00 uur begint.


In Alphen houden ze van Boskoop.......................... NIET !
4 december 2013 - 17:00  •  Machiel van der Schoot  •  157 reacties

De boertjes uit Boskoop gaan Alphen kapot maken

....In de nieuwe gemeente is 65% Alphenaar en 35% boertje. In de gemeenteraad is die verhouding echter helemaal zoek. De Alphenaren krijgen 4 zetels te weinig en de boertjes 4 zetels te veel. Een verschil dat groter is dan de grootste partij! Als zoiets landelijk zou gebeuren, hadden we binnen de kortste keren een Sharia-wetgeving en zou de BOERka verplicht worden.

In Alphen is die nachtmerrie werkelijkheid geworden. De boertjes hebben de macht overgenomen. Denk nou maar niet dat het ooit nog goed komt met het centrum in Alphen. .....

bron: Blogs over Alphenen dan hebben we ook nog:


5 december 2013 - 20:09  •  Eveline J. Verhoeve  •  20 reacties

MINERVA Het blijven Calimeros

Acceptatie werkt twee kanten op.
Dus een grote bek van die 'boertjes van bûten' helpt niet echt om het nieuwe Alphen aan den Rijn tot één grote plattelandsgemeente met een stedelijke kern te maken.

Vanuit Boskoop geredeneerd, mogen zij alles zeggen wat er in ze opkomt en moet elke Alphenaar zijn of haar woorden op een goudschaaltje wegen. Elke Boskoper telt voor vijf, in de politieke partijen moeten zij zwaar oververtegenwoordigd zijn en o wee als iemand géén weg door een natuurgebied aan wil leggen om de kwekers te plezieren.

Alphenaren moeten vooral niet denken dat ze iets voorstellen.  Het  'One man one vote' is niet aan Boskoop besteed, want elke Boskoper stelt meer voor dan zo'n rare Alphenaar. ....

bron: Blogs over AlphenRare jongen(s) en meisje(s) deze Alphenaars, gelukkig ken ik ook nog een paar andere hele aardige mensen uit Alphen ! Maar eh... als we nog van die fusie afkunnen? Graag !!!!!!!

In Boskoop staat een huis
BOSKOOP - Na de lezingavond van de Historische Vereniging Boskoop is de publicatie ‘In Boskoop staat een huis’ gepresenteerd. Het eerste exemplaar van boekje - een inventarisatie van historisch waardevolle Boskoopse gebouwen – werd door wethouder Han de Jager uitgereikt aan Herman Middelkoop.

De publicatie, samengesteld door Gé Vaartjes en Dick Visse, is tot stand gekomen dankzij de inzet van de monumentencommissie Boskoop en de Historische Vereniging Boskoop. Jaren geleden was er al eens een inventarisatie. Die kende slechts een beperkte oplage, zodat maar weinig Boskopers daar kennis van konden nemen. De publicatie ‘In Boskoop staat een huis’ geeft een completer beeld van gebouwen met het predicaat waardevol. Vaak zijn het panden waar Boskopers elke dag gewoon voorbij lopen.
Dat veel van deze gebouwen nog bestaan, is te danken aan eigenaren die zich inspannen om deze panden te onderhouden. Meestal zonder dat zo’n gebouw een ‘beschermd monument’ is. Al deze eigenaren hebben het boekje om-niet gekregen. Door de publicatie hoopt de monumentencommissie (nog) meer informatie te krijgen, omdat eigenaren vaak veel weten van hun pand.

Het boek is te koop voor € 5 bij de publieksbalie van het Gemeentehuis.

bron: GouweKoerier


Kwart nieuwe raadsleden is Boskoper...
Voor de nieuwe Gemeenteraad van "Alphen aan den Rijn" m.i.v. 1 januari 2014 is de uitslag dat 10 van de 39 raadsleden uit Boskoop afkomstig is. De opkomst in Boskoop lag met 46,04 % dan ook veel hoger dan het gemidddelde voor de gehele nieuwe gemeente van slechts 40,89 %, dus met voorkeursstemmen kunnen er inderdaad meer Boskopers in de raad zitten dan gemiddeld naar inwonerstal.

Een goede ontwikkeling voor de prille groot-Alphense democratie zou je zeggen. Zo niet volgens Wil Verschuur van "Beter Alphen", die zegt (volgens Omroep West): "Let maar op mijn woorden. Alphen raakt straks ondergesneeuwd. Dat gaat nog echt spannend worden. Die kleine gemeenten zijn niet zo zielig als ze zich voordoen. Er moet wel een heel goede burgemeester komen om dit zootje in de hand te houden."

Lekker ongefundeerd en vooringenomen uitspraken doen over andere mensen en ze wegzetten als "dit zootje". Dat zegt meer over Wil Verschuur dan over de (ex-)Boskoopse raadsleden.....

Waarschijnlijk niet voor niets dat het "zooitje" van Wil Verschuur stemmen heeft verloren,
"Slechter Alphen" zullen we maar zeggen.Geschiedenis24

Levensmiddelenwinkel in Boskoop, 1961
Wie weet welke winkel dit was en op welk adres?
Bron: Geschiedenis24.nl (augustus 2013) als illustratie bij het bericht: "De teloorgang van de middenstand Recordaantal winkels failliet in juli"


Gemeenteraad 13 oktober 2013
De verkiezingen zijn deze keer herindelingsverkiezingen, dus inclusief Rijnwoude en Alphen a/d Rijn. Een vorige uitslag is er dus niet.

Partij Aantal stemmen Percentage Aantal zetels
Gemeenteraad 2014
VVD 4183 12,41 % 5
CDA 5930 17,60 % 7
PvdA 3458 10,26 % 4
D66 3372 10,00  % 4
ChristenUnie 2352 6,98 % 3
Nieuw Elan 4938 14,66 % 6
Groen Links 2240 6,65 % 3
SP 2736 8,12 % 3
RijnGouwe Lokaal 1492 4,43 % 1
Beter Alphen 1240 3,68 % 1
SGP 1755 5,21 % 2

Geldige stemmen 33696
Blanco/ongeldig 222
Opgeroepen 82950
Niet verschenen 49032
Opkomstpercentage 40,89 %


en alleen voor Boskoop (van vóór de hertelling):

Partij Aantal stemmen Percentage 2013 Percentage 2010
CDA 1660 30,98 % 27,09 %
VVD 652 12,17% 27,82 %
PvdA 322 6,01 % 9,20 %
D66 375 7,00 % 10,04 %
ChristenUnie 278 5,19% -
Nieuw Elan 923 17,23% -
GroenLinks 325 6,07 % 13,33 %
SP 279 5,21% -
Rijn Gouwe Lokaal 63 1,18% -
Beter Alphen 8 0,15% -
SGP 473 8,83% -
ChristenUnie-SGP - - 12,52 %

Geldige stemmen 5358
Blanco/ongeldig 18
Opgeroepen 11663
Niet verschenen 6287
Opkomstpercentage 46,09 % (58,87 % Gemeenteraad 2010)


1e paal "De Parkwachters" aan de Parklaan 26 april 2012
Wethouder Gert Dazler slaat de eerste paal voor de 2 woonrtorens met 44 appartementen aan de Parklaan, meer info en foto's.


Boskoop voor alle zintuigen tijdens cd-presentatie Marten de Paepe
Singer/songwriter Marten de Paepe presenteerde zaterdag 10 september 2011 zijn nieuwe album 'Boskoop' in Ekko (Utrecht). Het speciale avondvullende programma staat volop in het thema van de Zuid-Hollandse plaats Boskoop. Twee dagen later, op 12 september, kwam de cd uit bij V2 Records. meer info


Boskoop wordt "Rijn en Gouwe"
Donderdagavond 9 december 2010 was het zover, de Gemeenteraad van Rijnwoude ging uiteindelijk overstag en laat zich samen met Alphen a/d Rijn overnemen door Boskoop ! 


Ontsteking Kerstboom op het Raadhuisplein woensdagavond 8 december 2010
klik voor meer foto's
klik voor meer foto's
Met warme chocolademelk, winterse temperaturen en muzikale kerstbegeleiding van het Pop-in koor ontstak loco-burgemeester Gert Dazler van Gemeente Boskoop een twaalf meter hoge kerstboom, aangeboden door Groen-Direkt uit Boskoop, op het Raadhuisplein te Boskoop


BOSKOOPSE site op de hak genomen door GEENSTIJL


Rijnwoude, Boskoop en Waddinxveen willen betere bereikbaarheid
Rijnwoude, Waddinxveen en Boskoop trekken samen op in hun strijd om de bereikbaarheid van de Greenport Boskoop en de dorpskernen te verbeteren. Prioriteit verdient de aanleg van de Bentwoudlaan (voorheen Westelijke Randweg geheten) tussen Waddinxveen en Boskoop en tegelijkertijd de realisatie van een oplossing voor de kruising Dorpsstraat - N209 in Hazerswoude-Dorp.

Dat blijkt uit een brief van de drie buurgemeenten aan de provincie Zuid-Holland. Het liefst zouden de drie ook een nieuwe weg willen tussen de N207 ter hoogte van Boskoop en de Bentwoudlaan te Waddinxveen. Ze realiseren zich echter dat alle overheden de komende jaren fors de broekriem moeten aantrekken. Vandaar hun voorstel om pas voorbereidingen voor de weg N207 - Bentwoudlaan te treffen zodra de realisatie van de twee andere projecten vast staat. ,,We hopen dat de provincie de projecten zo snel mogelijk in haar meerjarenplanning meeneemt'', licht de Rijnwoudse verkeerswethouder Ferdinand Ketel toe. ,,Maar dat zal wel een gevecht worden.''

bron: Leidsch Dagblad 17 november 2010Gemeente Boskoop wint FSC Aanbesteding Award 2010
Gemeente Boskoop heeft de FSC Aanbesteding Award 2010 gewonnen. Boskoop is een koploper op het gebied van FSC en aanbesteding en een gedreven pleitbezorger van de toepassing van FSC-hout blijkt uit het juryrapport.

Wethouder Gert Dazler van Boskoop ontving de award uit handen van juryvoorzitter Leen van Dijke tijdens de Algemene Partner Bijeenkomst van FSC Nederland.

"Als eerste gemeente die FSC-certificering van aannemers verplicht stelde, is Boskoop ontegenzeggelijk koploper op het gebied van FSC. Daarnaast loopt de gemeente voorop met de verplichting om FSC-hout toe te passen in nieuwbouwwoningen, ook op grond die niet in het bezit is van de gemeente. Inmiddels volgen andere overheden en woningcorporaties het voorbeeld van Boskoop en maken zij dankbaar gebruik van de door Boskoop opgedane ervaring. De jury kan dan ook niet anders beslissen dan dat Boskoop de winnaar is van de FSC Aanbesteding Award 2010." aldus Leen van Dijke, juryvoorzitter en bestuurslid van FSC Nederland.

Voor de FSC Aanbesteding Award 2010, waren ook 4 Friese overheden (Leeuwarden, Heerenveen, Wymbritseradiel en Wetterskip Fryslân) en gemeente Apeldoorn genomineerd.

bron: Het HoutbladOPENING FLORAGEBOUW
Het gerestaureerde Floragebouw is op dinsdag 31 augustus 2010 geopend door Koningin Beatrix!

FLORAGEBOUW

Hier het originele gebouw op een anichtkaart van ong. 70 jaar oud.


FLORAGEBOUW
Na een jarenlange voorbereiding is het dan eindelijk zover! Flora Boskoop heeft haar deuren geopend voor het grote publiek. 

De authentiek ingerichte zalen bieden plaats aan groepen vanaf 20 tot 800 personen. De Rosariumzaal geeft u een prachtig zicht over het Rosarium en de boven gelegen zaal is totaal in Cubaanse stijl ingericht:

Roos eten & drinken is nu zes dagen per week geopend  vanaf 10.00 uur. U kunt er terecht voor een drankje, maar ook voor een lunch of diner. In het sfeervol ingerichte Grand Café en op het terras met uitzicht over het Rosarium heten wij u van harte welkom en laten wij u en uw gasten genieten van onze keuken en gastvrijheid. 

Flora party & event en Roos eten & drinken zijn onderdeel van Dufais catering. Adresgegevens: Flora Boskoop, Parklaan 4, 2771 GB Boskoop, telefoonnummer 0172-766047
www.floraboskoop.nl
LinkedIn groep voor Boskoop, alle Boskopers en Boskoopse bedrijven (incl. ITC en PCT)
ben je al lid van LinkedIn, wordt dan ook lid van deze LinkedIn Group


FILM uit 1921: Langs de Gouwe bij Boskoop
VOOR U GEVONDEN (bij de VPRO):
een film uit 1921: "Langs de Gouwe bij Boskoop", Haghe Film, 1921
Langs de Gouwe bij Boskoop (film uit 1921)
meer foto's uit de film en een link naar de film


De gemeentelijke belastingen voor 2010:
Afvalstoffenheffing:
a. eenpersoonshuishouden € 221,49
b. meerpersonenhuishouden € 284,78
OZB (onroerende zaak belasting):
a. eigenaren van woningen 0,1216 %
b. gebruikers van niet-woningen 0,1621 %
c. eigenaren van niet-woningen 0,1957 %
de belasting is een percentage
van de WOZ-waarde op 1 januari 2009
Hondenbelasting:
a. voor de eerste hond € 48,08
b. voor iedere volgende hond € 71,63
c. voor een geregistreerde kennel € 119,70
Rioolheffing:
a. eenpersoonshuishouden € 113
b. meerpersoonshuihouden € 226
c . gebruikers van niet-woningen:
     0,16 % van de WOZ-waarde (1 jan. 2009)
Boskoop in de TOP 20 duurste gemeentes !
klik voor site VEH
 
 
 
 

Vereniging Eigen Huis heeft over 2007 t/m 2010 de ontwikkeling van de woonlasten bijgehouden in de Nederlandse gemeentes. Als we naar de lasten voor meerpersoonshuishoudens kijken zijn  de woonlasten in Boskoop in 4 jaar met 5,57 % gedaald tot € 829,32 ! Daar mee staat Boskoop echter nog wel in de TOP 20 van DUURSTE gemeentes van Nederland. Bij de meeste gemeentes liggen de lasten ergens tussen € 600 en € 700, in de goedkoopste gemeentes ben je met minder dan € 500 klaar.
Bron: Vereniging Eigen Huis45 foto's van de Carnavaloptocht 13 februari 2010
online vanaf zaterdag 13 februari 16:00


Een nieuwe kaart: de 2 km zone t.g.v. de boktor......


Aziatische boktor in Boskoop

Dit is dus de Aziatische boktor, die Boskoop op scherp zet. De maatregelen: 3 boomkwekerijen, 5 openbare instellingen-bedrijven en 27 particuliere tuinen worden "geruimd". Maar niet zoals bij de geiten, een redelijke vergoeding per geit, nee, minister Gerda Verburg (CDA) zegt dat er géén vergoeding voor is als uw tuin wordt leeggeraust ! En het is uit voorzorg, dus voor 99,9 % zeker dat er in die tuinen géén boktor voorkomt, maar er wordt wel 100% geruimd binnen een straal van 100 m. Ik weet van 1 huis aan de Zijde tussen Trifolium en richting rotonde dat die zo'n brief hebben ontvangen. Als die dan binnen de straal van 100 meter vallen kan de oorzaak alleen een van de boomkwekerijen zijn die recht achter het Raadhuis liggen. Ook deze kwekerijen draaien zelf voor de kosten op, maar dat is waarschijnlijk niet zo erg, want daar zijn onlangs de bouwplannen voor Torenpad-Oost gepresenteerd, dus die gaan toch al weg. En dan die gebouwen van de Gemeente (Raadhuis, Bibliotheek en Brandweer): ook niet zo erg, betalen we toch met zijn allen. Dan nog wat tuinen van bedrijven, staat ook niet zo veel.

Maar 27 particuliere tuinen (een week eerder waren het er nog maar 18)? Weet minister Verburg niet wat de aanleg van een tuin kost? En wat een boompje kost ? En hoeveel tijd het duurt voordat die boom weer een beetje groot is ? Zou Gerda zelf eens een Aziatische boktor in haar tuintje in Driebergen moeten hebben, dan zal je zien hoe ze dan piept!
Uit economisch belang voor de hele boomkwekerijsector en de Nederlandse export moeten 27 particulieren (die voor bijna 100% zeker géén boktorren hebben, en daar voor 200% géén schuld aan hebben) maar diep in de buidel tasten. Dat kan toch niet !!!! Goede advocaten, kom er maar in !

Leidsch Dagblad 24 dec. 2009

Update 26 januari 2010:
De boomkwekers bieden de getroffen particulieren nieuwe beplanting aan! Een goede zaak ! Nu worden de meeste Boskoopse boomkwekers echter getroffen door het handelsverbod van de minister, 2 km. rondom het gemeentehuis, dat is zo'n 80% van Boskoop, en ook nog stukken erbuiten.GELUIDSOVERLAST VLIEGTUIGEN BOSKOOP-NOORD

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat een aantal vliegtuigen vlak achter elkaar laag over het noorden van Boskoop vliegen. Voordat dit nog erger wordt en steeds vaker gaat voorkomen, kan u beter nu en elke volgende een klacht indienen. Als het nog erger wordt dan gaan ze zeggen: "waarom heeft u dan niet eerder geklaagd?" en dan is het te laat, dus dien een klacht in via onderstaande link, of bel met BAS 020-6015555 

Update: Dat het nodig is blijkt wel hier uit:

Ook Alphen a/d Rijn heeft er last van, en wat zulen ze dan doen: gaan we een klein stukje verder, om Alphen heen en dan dus net boven Boskoop....TERRORISTEN IN BOSKOOP ?
klik op het plaatje.....


Guurtemoei van Boskoop
(IJsstukje)

Guurtemoei zit al heur dagen,
Langer toch dan iemand heugt,
Zonder prijzen, zonder klagen,
Zonder schijn van leed of vreugd.

Oud, dat moet zij wis wel wezen;
Zeker meer dan tachtig jaar;
Want al veertig jaar voordezen
Zat zij zoo als heden daar.

Suf en stil was ze ook al tijen;
Altijd was 't eene oude vrouw,
Die maar zwijgend zit te breijen
Voor het venster aan de Gouw.

klik voor het volledige vers
---------
door: J. Brester, A.Z., 1841
Uit: Nederlandsche Muzen-Almanak. (1843)Boskoop in Vogelvlucht, vóór 1977
Zo zag het centrum van Boskoop er uit vóór 1977
Één van de meer dan 110 ansichtkaarten in Boskoop.TV 


de Nieuwe Kaart van Boskoop

die alle toekomstpannen inventariseert en overzichtelijk op plattegrond zet
klik op de kaart hierboven


Tewater-lating in Boskoop
Wist u dat vroeger in Boskoop een scheepswerf bestond? Klik op de foto !


een stukje oud Boskoop dat in 2010 is verdwenen, hier op een prent uit 1915

en hier hoe het er in februari 2009 uitzag:

nu gesloopt in de laatste weken van april 2010, de nieuwbouw is in volle gang nu....


Risico in Boskoop? Wat, hoeveel, waar?
Het antwoord vindt u (hopelijk) op de risicokaart.....


"Gevonden voorwerpen"

Je vindt nog wel eens wat op internet, zoals deze foto's uit 1958
bekijk de grotere foto's in de afdeling HISTORIE


de actuele bodemhoogtes van Boskoop op kaart gezet, klik op de stripde actuele bodemhoogtes van Boskoop op kaart gezet, klik op de stripTeun Hogendoorn uit Zeewolde stuurde enige oude foto's uit de nalatenschap van van zijn vader A.G, Hogendoorn, die 50 jaar werkzaam was bij de firma Ravensberg aan de Zijde: Florex.

1929 - zetten in de kas
vast nog wel enkele opa's te zien van hedendaagse Boskopers....

Lees en kijk verder...
Kaart ontvangen van Marty en Bart R.


UIT DE OUDE DOOSUit de oude doos, klik op de foto voor een grote versie.
klik op de foto
voor een grote versie
Jan Splinter (uit De Kwakel) schreef in het Gastenboek: "Jullie site gezien, heel leuk! Ik vond laatst een foto uit 1926 van mijn opa en oma met de trekschuit nog voor de Boskoopse brug. Misschien wat voor jullie ?"  En inderdaad, het is wel wat voor ons!

De nadere gegevens:
Het is april 1927 en schipper Jan Veenswijk uit Noorden voer met vrouw en vijf kinderen bieten, mest en grond. Hij begon later een groentekwekerij in Tolhuis {Nieuwveen).

Heeft u ook foto's uit de oude (of wat nieuwere) doos? Laat het weten!ZOEKPLAATJE 1schuur A. van der Bie ZUIDWIJK

De vraag is: "Stond deze schuur van A. van der Bie aan de Zuidwijk te Boskoop? Staat die schuur er nog, of is hij verbouwd, of volledig vervangen?"

Lees verder...Jan Hendrik Weissenbruch
Schilderij van Jan Hendrik Weissenbruch: 
zonsondergang in de omstreken van Boskoop ca.1864


ZOEKPLAATJE 2schoenenzaak Visser SCHOENENZAAK VISSER

Er  is al een antwoord  gekomen wat de identiteit bevestigd, maar misschien weet iemand waar het precies was....

....een antwoord kwam van Rik de Wit uit Koudekerk!

Lees verder...Boskoop 1653 LANDKAARTEN, LUCHTFOTO'S ETC.

in diverse uitvoeringen in de kaartensectie van Boskoop TV, klik op een van de kaarten....

Boskoop 1870
Boskoop in 1653
KAARTEN
Boskoop in 1867


winter in Boskoop winter in Boskoop winter in Boskoop
winterfoto's van Boskoop in het fotoboek!

ansichtkaart Boskoop
Voorkade
een van de kaarten in de sectie ansichtkaarten van Boskoop TV
NU MEER DAN 110 VERSCHILLENDE ANSICHTKAARTEN!!


BOSKOOP-TV GASTENBOEK
schrijf in het gastenboek
bekijk hier het gastenboek


stuur een electronische Boskoopse ansichtkaart
BOSKOOP.TV pagina's:
alle Boskoopse LINKS | Landkaarten Boskoop | > 110 ansichtkaarten | verkiezingen |
ZOEKPLAATJES | foto's Boskoop | foto's Evenementen | (oud) NIEUWS | HISTORIE |
Huizen van Boskoop | Boskoops (kwekers)woordenboek | LinkedIn Boskoop
laatste wijziging Boskoop TV:  30 september 2014


 

This site tracked by OneStat.com. Get your own free site counter.This site tracked by OneStat.com. Get your own free site counter.